Nolan a csillagok között

Már csak 598 nap van hátra, és rajongói újra sorba állhatnak a mozipénztárak előtt. Az elmúlt évek egyik legsikeresebb rendezője, a Sötét lovag-trilógia fantasztikus sikerének kovácsa, az Eredet készítője, mellékesen a júniusban mozikba kerülő új Superman-film, Az acélember (12E) (Man of Steel, hazai bemutató: június 20.) producere újra forgat. Christopher Nolan új rendezése, az Interstellar a tervek szerint 2014. novemberében kerül a mozikba.

 A nagy költségvetésű sci-fi különleges vállalkozás lesz – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ritka módon egyszerre két nagy hollywoodi stúdió működik közre az elkészítésében. A Paramount az észak-amerikai, a Warner Bros. a világ többi részére vonatkozó forgalmazási jogokat kapja cserébe.

Az új film történetét – ahogy ezt már A sötét lovag-filmeknél megszokhattuk – teljes titokban tartják, a forgatókönyvet ismét a rendező öccse és állandó munkatársa, Jonathan Nolan írja, témája pedig, a stúdiók közlése szerint: „egy hősies utazás, mely olyan messzire jut az űrben, amennyire ezt tudományos ismereteink megengedik.”

IC Press

Megjegyzések