Amit nem látunk A jogászban

A jogász (The Counselor, hazai bemutató: november 14.) nemcsak fantasztikus szereposztása, Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Penélope Cruz és Cameron Diaz miatt emlékezetes. 

 A thriller különleges, álomszerűen vérfagyasztó hangulata egyszerre köszönhető a sztárcsapatnak, a sztárrendező Ridley Scott-nak és az írónak, a Nem vénnek való vidék és Az út szerzőjének, Cormac McCarthy-nak. Egy internetes tudósítás a múlt héten leleplezte, hogy a forgatókönyv még számos őrült részletet tartalmazott: a már előre legendássá vált jelenet, amikor Diaz egy Ferrarival szexel vagy a háziállatként tartott gepárdok mellett az alkotók még jó pár olyan helyzetet találtak ki, ami hozzájárult volna a félelmetes atmoszférához – ám a végleges filmbe már nem fértek bele. 
Az interneten terjengő pletykák szerint a film nagy leszámolási jelenete után láthattuk volna a magukra maradt gepárdokat egy Los Angeles-i villanegyedben néhány játszadozó gyerek körül sétálni. Az eredeti tervek szerint a kábítószer-szállítmány elrablói között zajló nagy akciójelenet teljesen némán zajlott volna, hogy a néző ne tudja, ki harcol kivel. Van olyan szereplő, aki csak a végső vágásnak köszönheti az életét – az eredetileg sokkal többen haltak volna bele a jogász kábítószer-csempészési kalandjába, és a szereplőket körüllengő perverzitásnak is több, egyértelmű képi bizonyítékát láthattuk volna.  
Annyi biztos, Ridley Scott és McCarthy legalább még egy filmre való vad, kísérteties ötletet gyűjtött össze – talán majd egy következő filmben használják fel őket. 

IC Press

Megjegyzések