Premiercsokor - Tőzsdei simlik, mérges szamurájok és sok érzelem

47 Ronin
Tom Cruise után ezúttal Keanu Reeves merül el a japán folklórban. Gigaköltségvetésből készült 3D fantasy az egyik legáhítottabb japán mítoszból, amelyben egy csapat szamuráj bosszút áll mestere gyilkosán, a kegyetlen sógunon.
Philomena – Határtalan szerelem
A könnyzacskók karbantartására kiváló alkalmat kínál Fears a brit mozi legjobb hagyományait folytató legújabb filmje. A királynő rendezőjének megtörtént eseményeken alapuló mozijában az idős Philomena Lee egy újságíróval kerekedik fel, hogy évtizedek óta nem látott gyerekét felkutassa. Ragyogó alakítások, megható pillanatok, furcsa barátság a Ködös Albionból.
A Wall Street farkasa
A tőzsde és úgy általában a közgazdasági szakkifejezések vonzereje – ha volt egyáltalán – erősen megkopott mostanában, úgyhogy a pénzügyi világ stiklijeit leleplező filmek sikere, ha nem is garantált, de esélyes. Főleg akkor, ha minden idők egyik legjobb hollywoodi rendezője dönt úgy, hogy végleg nyugdíjba küldi Tőzsdecápákat egy lezser Wall Street-filmmel: korrupció, drogok, DiCaprio egy mindvégig trendi, a pénzügyi világot leleplező valóság show-ban.
Walter Mitty titkos élete
A teljesen jelentéktelen Walter Mitty álmaiba menekül a hétköznapok sivársága elől. Aztán jön egy valódi kaland és kezdetét veszi a valódi hollywoodi mese, ami próbál intellektuálisan merészebbnek tűnni társainál. Ben Stiller a hollywoodi komikus színészek szerethetőbb vonalába tartozik, ráadásul igyekszik nem beleragadni egyetlen skatulyába. Az pedig különösen kellemes meglepetésként hatott, amikor 2008-ban egy rém vicces és okos akciófilm-paródiával rukkolt elő rendezőként. Sajnos úgy tűnik, ezúttal cserbenhagyta az arányérzéke, új filmje ugyanis kevésbé humoros, ugyanakkor időnként kínosan komolykodó, és a különféle filmes zsánereket is meglehetősen kaotikusan dobálta egymásra a színész-direktor.
kgy, thy - mno.hu
www.flagmagazin.hu

Megjegyzések