Jön a fekete Superman?!

Hollywood folytatja a sokszínűség melletti hadjáratát. A Warner Bros. kedden hozta nyilvánosságra, hogy a következő Superman karaktere fekete bőrű lehet.

A DC Comicstól távozó Henry Cavill a hírre válaszolva felfedte, hogy a következő Vasember-film is tartogat meglepetéseket, a főszerepet ugyanis nem más játszhatja majd, mint Michael B. Jordan, aki korábban a Fekete Párduc filmes karaktere is volt.
A Warner Bros. egy ideje már teljesen más utakon jár, ha figyelembe vesszük az új Superman-koncepciót, illetve Michael B. Jordan szerepét is”
– tette közzé a Deadline szerdán.
A comicbook.com szerint, ha Jordan eljátszhatta a Fekete Párduc karakterét, akkor egy fekete színész is eljátszhatná Superman szerepét.
Cavill három különböző filmben alakította Supermant, ez világszerte 2,2 milliárd dollárt hozott a Warner Bros.-nak. A színész most úgy döntött, hogy távozik az amerikai cégtől, mivel nem ért egyet a lehetséges Shazam! című film koncepciójával sem.
Szerdai jelentések szerint Ben Affleck is elhagyja a Warner Bros. filmóriást, ezzel együtt Batman szerepének is búcsút int.
Az amerikai filmgyár hozzátette, hogy jelenleg a készülő Supergirl-filmre koncentrálnak, majd utána kiderül, hogy mi lesz a fekete Superman koncepciójával.
A Warner Bros. a kulturális diverzitás főpropagandistájává lépett elő. A fekete Superman után bátran vizionálhatjuk a törpe Hulkot, a kerekesszékes Vasembert, vagy az LMBTQIA képviseletében Deadpoolt is. 
Csordás Bettina - www.888.hu

Megjegyzések