Spielberg 7 perces horrorjai is nézhetők lesznek telefonról

Hamarosan itthon is elérhető lesz a Quibi, egy új alkalmazás, kifejezetten telefonra gyártott tartalmakkal, rövid 7-10 perces filmekkel. Bár jellegét tekintve hasonlóan működik majd, mint a Netflix vagy az HBO, Jeffrey Katzenberger, a Quibi alapítója nem tekint a nagy streaming-szolgáltatókra konkurenciaként.

A Quibin ugyanis kifejezetten csak pár perces rövidfilmek, talkshow-k lesznek elérhetők, azok viszont figyelemreméltó minőségben. Sophie Turner, Eva Longoria, John Travolta és Kiefer Sutherland is tervez projekteket az új felületre, Steven Spielberg pedig egy olyan horrorsorozattal állt elő, amelyet csak éjszaka lehet majd nézni – írja az Origo.
A tervek szerint április 6-tól lesz elérhető, kétféle verzióban: havi 5 és 8 dolláros előfizetéssel, utóbbi nyújt majd teljesen reklámmentes élvezetet. A felhasználói élményt fokozza az az újítás, hogy a rövidfilmeket több kameraállásban és vágással készítik el. Lesz például olyan sorozat, a Ready Player One főszereplőjével, Tye Sheridannel, aminek forgatásához speciális eszközöket használtak: ezzel egyszerre képesek rögzíteni egy telefon első és hátsó kamerájának képét, és a telefon képernyőjét. Az új sorozat lényege az lesz, hogy a néző úgy érezze, mintha a főszereplő telefonját tartaná a kezében. Így amikor a főszereplő a filmben használni kezd egy telefonos alkalmazást, akkor a néző – függőlegesbe állítva a saját készülékét – láthatja azt, amit a főszereplő a filmben éppen csinál.
A Quibi rövidfilmjeinek repertoárjában szerepel Steven Spielberg horrorja is, amiről Katzenberg áradozott. Ez azért is különleges, mert egy időzítőprogrammal kötötték össze, hogy csak éjszaka legyen elérhető, akkor is csak pár óráig.
De láthatjuk majd a Trónok harca Sophie Turnerjét is egy minisorozatban: egy repülőgép-baleset két túlélőjéből játssza az egyiket. Egy férfival (Corey Hawkins) egy elhagyatott hegyen ragad, ahol viszontagságos körülmények mellett a saját démonjaival is meg kell küzdenie.
Lesz még musical, romantikus vígjáték és történelmi témájú rövidfilm is, a teljes lista itt olvasható.
www.888.hu

Megjegyzések