Kiszáll Szász János a Hunyadi-filmből

Kezdődhet végre a komoly munka.
„Leküzdhetetlen bizalmi válságra” hivatkozva mégsem rendezi meg Szász János a Hunyadi-filmet – írja az Index.hu.


A rendező a lap szerkesztőségéhez eljuttatott egy közleményt is, amiben kifejti, hogy bizalmi válság alakult ki közte és Ferenczy Gábor producer között, így pedig Az utolsó bástya című film munkálatait nem tudja felelősséggel folytatni, de eddigi kreatív munkáját felajánlja a produkciónak.
Az elmúlt bő félév minden percében ezzel a filmmel foglalkoztam, nehéz és keserű volt meghoznom a döntést arról, hogy kiszállok, nem rendezem meg a filmet! Ennek oka az, hogy az utóbbi hónapokban leküzdhetetlen bizalmi válság alakult ki közöttem és Ferenczy Gábor producer között.

Mivel egy többmilliárdos mozit (persze bármilyen költségvetésűt) csak bizalommal, közös gondolkodással, közös álommal és szoros együttműködéssel lehet elkészíteni, számomra lehetetlen tovább vinni felelősséggel közös filmtervünket.
Az Index megkereste a Filmalapot is, akik visszafogottan reagáltak a történtekre, azaz nem szokatlanok az ilyen jellegű nézeteltérések, és Szász János döntését tiszteletben tartják.
A filmet már tavaly támadások érték, ami érintette a rendező személyét, a forgatókönyvet, valamint a Filmalap munkáját is.
https://filmszakadas.blogstar.hu
(borító: Koszticsák Szilárd/MTI)



Megjegyzések