Immunerősítéssel a daganatok elleni komplex védelemért

 Figyelem, ez a cikk nagyon fontos információkat tartalmaz!
A daganatok kialakulásában sok tényező együttes hatása játszik közre, ezért a rák ellen komplexen, több fronton, a szervezet védekezőképességét erősítve érdemes küzdeni.
Az immunrendszer erősítése a daganatos betegeknél különösen fontos, hiszen a szervezet saját védőbástyája nemcsak a kórokozókat, hanem a rosszul strukturált sejteket is felismeri és eltakarítja. Az immunterápia alapjairól és módszereiről kérdeztük dr. Balaicza Erika belgyógyász főorvost, biológiai tumorterapeutát. Az immunterápia mellett a rák elleni küzdelem fontos lépése az életmódváltás, így az étkezés szokások megváltoztatása is!

Csökkent védelem

– Ha nagyon gyenge az immunrendszer, ez a felismerő és eltakarító funkció nagymértékben romlik, a szervezet regenerálódóképességével együtt – mondja Dr. Balaicza Erika. – A csökkent immunitás hátterében állhat például a vitamin- és vashiány, de a kevés mozgás és a nem megfelelő folyadékbevitel szintén okozhatja. Hatásukra oxigénhiányossá válik a szervezet, az oxigénhiány pedig elősegíti a rosszul strukturált, daganatos sejtek kialakulását. Az egészségtelen táplálkozás, különösen a magas fehérje- és szénhidráttartalmú ételek – sok hús, cukor – fogyasztása, valamint a stressz szintén negatív módon befolyásolja az immunrendszer működését. Ha a degenerációs tendencia felerősödik, a rossz struktúrájú sejteket az immunrendszer már nem tudja kiiktatni, így azok elszaporodnak. A kialakult tumort mielőbb el kell távolítani, és lényeges javítani a védekezőképességet.

GYORSABB REGENERÁLÓDÁS

Az immunterápia – vagy más néven biológiai daganatkezelés – az alternatív, illetve komplementer gyógymódokban alkalmazott módszerek és természetes szerek, gyógynövények, vitaminok, enzimek, a sejtanyagcserét támogató vitamin- vagy aminosavszerű vegyületek használatát foglalja magába. A szakember tapasztalatai szerint azoknál a betegeknél, akiknél biológiai daganatkezelést alkalmaznak kiegészítő, illetve utókezelés céljából, csökkennek a klinikai módszerek mellékhatásai, gyorsabban regenerálódnak, és hamarabb felépülnek. Az immunrendszer támogatásával a daganat újraképződése és az áttétképződés is lassítható, megakadályozható.
A klinikai gyógyászatban is létezik immunterápia, mellyel a daganat által blokkolt immunrendszert aktivizálják.
Az e célból bevetett mesterséges immunterápiás szereknek köszönhetően javulnak az eredmények, kevesebb a mellékhatás, a betegség lefolyása kevésbé drasztikus, az érintettek éveket nyernek, és komfortosabb az életük.

KOMPLEX GYÓGYMÓD

– A daganat kialakulása összetett folyamat, ezért a gyógyításnak is komplexnek kell lennie – magyarázza dr. Balaicza Erika. – A biológiai immunterápia eljárásait és készítményeit mindig kombinálva használom, intervallumterápiában, három hónaponként váltogatva, hogy ne szokjon hozzájuk sem az immunrendszer, sem a daganatsejtek. A beteg aktuális állapotától, a vérképétől és a daganattól függ, hogy adott esetben mit alkalmazok.

AZ IMMUNTERÁPIA MÓDSZEREI

A biológiai tumorterápiával foglalkozó szakembernek ma már számos módszer áll a rendelkezésére. Íme, közülük néhány:
  • Léteznek fagyöngyből készült immunerősítő, daganatellenes injekciók, amelyeket Németországból és Ausztriából lehet beszerezni. Kiegészítő kezelésként nagyon hatékonyak.
  • A magyar fejlesztésű hipertermia szintén fokozza az immunrendszer aktivitását. A módszer lényege, hogy a megemelt hőmérséklet hatására a hőlabilis tumorsejtek elpusztulnak. Jelenleg német nyelvterületen és Amerikában alkalmazzák.
  • Nagyon hatékony immunerősítő módszer a sajátvér-terápia. Elsősorban a német nyelvterületen használják.
  • Az oxigénnel dúsított saját vér UV-C-fénnyel besugárzása és a szervezetbe való visszajuttatása az ún. hematogén oxidációs terápia. Fokozza a sejtek energiatermelését, támogatja az immunrendszer munkáját.
  • Nagymértékben javítja a szervezet oxigénellátását az Ardenne-féle oxigénterápia.
  • Akupunktúrával ugyancsak megszüntethető a szervezet energiahiányos állapota.
  • Az immunrendszer hatékonyan erősíthető a baktériumflóra helyreállításával, továbbá vitaminokkal, nyomelemekkel és növényi antioxidánsokkal. A sejtek energiatermelésében részt vevő Q1- és Q10-koenzim gátolja a degeneratív folyamatokat, csakúgy, mint a növényi immunerősítő Echinacea és a lapacho.

TELJES ÉLETMÓDVÁLTÁS

A kutatások szerint a rák kialakulásához nagymértékben hozzájárul az egészségtelen életmód, főként a helytelen táplálkozás, ezért a rossz szokások megváltoztatása elengedhetetlen a gyógyuláshoz.
– Természetesen lényeges felkutatni a betegség mögött meghúzódó lelki okokat is. A legfontosabb azonban az élni akarás, a megküzdés vállalása, ami minden gyógyszer hatását felülmúlja – hangsúlyozza dr. Balaicza Erika.

dietaesfitnesz.hu

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések