Kiderült, miért lett sikeres külföldön is az Egri csillagok

 Ez nagyszerű!

Külföldön is elsöprő sikert aratott Várkonyi Zoltán 1968-ban bemutatott Egri csillagok című filmje, amelyet szomorú apropóból, Venczel Vera emlékére tűz műsorára a Duna Televízió novemberben. Minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének titkára az Almárium stúdiójában derült fény – olvasható az Origó cikkében. 


 

– Ritka a magyar történelemben olyan momentum, amelyet ilyen pozitív végkicsengéssel lehet elmesélni. Benne van a heroikus küzdelem, egy szerelmi szál és a bosszúvágy is, vagyis a sztori is megállja a helyét. Ráadásul a filmben látott grandiózus csatajelenetek akkoriban még csak a hollywoodi filmgyártásban voltak jellemzőek. Mindezek mellett azonban a parádés szereposztás eleve garancia a sikerre – részletezte Dudás Viktor filmszakértő az 1968-as Egri csillagok című film sikerének titkát az Almárium című műsorban.

Venczel Verán kívül ugyanis a fő szerepekben olyan nagyságokat láthatnak a nézők, mint Sinkovits Imre, Kovács István, Bárdy György, Latinovits Zoltán, Agárdy Gábor, Ruttkai Éva, Gobbi Hilda és Koncz Gábor.

A beszélgetés apropóját az adta, hogy a Duna Televízió Venczel Vera emlékére a következő két vasárnap este műsorára tűzi a filmet. Ezenkívül november utolsó vasárnapján is egy klasszikus magyar filmet láthatnak a nézők, a Fekete gyémántokat november 28-án 19.45-től vetíti a Duna Televízió.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések